Jätimme useamman vihreän valtuutetun kanssa oheisen aloitteen valtuuston kokouksessa 26.4. Myös Kaleva uutisoi aloitteestamme otsikolla: Jätetään Hietasaaren luonto rauhaan.

Huvipuistoa Hietasaareen suunnitellut Pellepyy Oy on luopunut tonttivarauksesta Hietasaaressa. Hietasaaren kehittämisessä tulisi ottaa nyt täyskäännös ja poistettava asemakaavasta huvipuiston varaus ja laitettava luonto ja luonnon virkistyskäyttö ensisijalle.

Kiireettömyys, rauhallisuus ja luonnonläheisyys ovat vapaa-ajan sekä matkailun nousseita trendejä, joiden toteuttamiselle Hietasaari on täydellinen paikka ja vieläpä kaupungin sykkeen välittömässä läheisyydessä.

Hietasaari on luonnoltaan monipuolinen ja lintuharrastajien suosiossa. Hietasaaren alueella on merenrannan eri kasvillisuusvyöhykkeitä, rantaniittyjä, rantametsiä, tuoreita ja lehtomaisia kankaita sekä puutarhoja, joissa myös monipuolinen lajisto.

Hietasaaren matkailua pitäisi tukea juurikin luonnonläheisillä ja luontoa vahingoittamattomilla toiminnoilla, kuten esimerkiksi tanssilavalla, revontulimökeillä, pienimuotoisilla kulttuuri- ja taidetapahtumilla, lintutorneilla ja luontopoluilla. Nyt kun Pellepyy vetäytyy, on oikea aika myös kaupungille perääntyä suunnitelmissa. Jätetään Hietasaaren luonto rauhaan ja unohdetaan vihdoin suunnitelmat isosta huvipuistosta.

Oulussa 26.4.
Jenni Pitko
Esa Aalto
Satu Haapanen
Paula Himanen
Heikki Kontturi
Henna Määttä
Susa Vikeväkorva