Henna Määttä

Olen oululainen kaupunginvaltuutettu ja vihreä vaikuttaja. Olen syntynyt Kuusamossa ja muuttanut Ouluun 8-vuotiaana. Oulussa olen asunut Herukassa, Jäälissä, keskustassa ja Pyykösjärvellä. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja tällä hetkellä työskentelen kansainvälisen Erasmus-hankkeen projektipäällikkönä Oulun yliopistossa. 

Arkeni kuluu pitkälti politiikan, harrastusteni, kulttuurin, ulkoilun ja ystävieni parissa. Arjessa pyrin mahdollisuuksien mukaan tekemään ympäristöystävällisiä ja paikallista yrittäjyyttä tukevia valintoja. Valitsen usein yksityisautoilun sijaan pyöräilyn tai bussin ja illallispaikkaa etsiessäni herkuttelen ennemmin pienyrittäjän lähiruuasta loihdituilla luomuksilla.

Olen aina ollut nollasta sataseen kiihtyvä sisupakkaus ja maailmanmuuttaja, joka on saanut kipinän kansalaisvaikuttamiseen äidinmaidossa. Olen ollut jo peruskoulusta lähtien mukana erilaisissa vapaaehtoisorganisaatioissa ja tehnyt pitkän uran opiskelijavaikuttajana ylioppilaskunnassa ja sen sidosryhmissä. Politiikkaan mukaan lähteminen ei kuitenkaan ollut minulle itsestäänselvyys, vaan pitkän harkinnan tulos. 

Olen mukana politiikassa, jotta voin muun muassa puolustaa laadukasta varhaiskasvatusta ja koulutusta, edistää mielenterveyspalveluiden kehittämistä, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, parantaa pyöräilyn edellytyksiä ja  joukkoliikenteen sujuvuutta sekä puhua lähimetsien, lähiruuan ja pienyrittäjien puolesta. Suhtaudun kaikkeen mihin lähden intohimoisesti, mutta ennen kaikkea politiikassa arvostan tieto- ja tutkimusperäistä päätöksentekoa.

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa